Geslaagde 4 mei herdenking 2023 in De Pijp

Geslaagde 4 mei herdenking 2023 in De Pijp

Druk bezochte dodenherdenking in de Van Woustraat op # 149 tegenover IJssalon CoCo

Deze jaarlijkse bijeenkomst was een succes dankzij het als eerste opgerichte “4 en 5 mei jongeren comité” in Nederland. Reeds acht jaar organiseert Combiwel Jongerenwerk samen met een steeds grotere groep jongeren een waardig programma in De Pijp in Amsterdam. Vanaf het Van der Helstplein richting de Van Woustraat 149 liepen rond de 200 deelnemers in de stille tocht mee. Er waren toespraken en voordrachten met o.a. het verhaal van de 101-jarige heer Van Loo, schrijfster Annejet van der Zijl en Keren Hirsch (stadsdeel commissie Zuid). Om acht uur werd er twee minuten stilte gehouden. Daarna was er de voordracht door kinderen uit de buurt die de vier winnaars waren van de gedichtenwedstrijd georganiseerd door Combiwel Junior. Het geheel werd omlijst door prachtige muziek van Trio C tot de Derde en de foto’s van de herdenking zijn gemaakt door Rob Godfried.

Tijdens de Nationale Herdenking herdenkt Nederland allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna.

Napraten
Onder het genot van een ijsje van IJscuypje, iets lekkers van Bettina Bakt en nog wat warms van Albert Heijn was er gelegenheid tot het leggen van contacten met alle aanwezigen. Het ijs was op, de koffie ook en daarna keerden allen huiswaarts met een nieuw gevoel van saamhorigheid en dankbaarheid voor de vrijheid die ons nu is gegeven.

Foto’s van de herdenking