Mini Speak Meiden: Liefde!

Mini Speak Meiden: Liefde!

Op vrijdag 14 februari 2020 was het Valentijnsdag, de dag van de liefde. En ook bij het Meidenwerk van Combiwel Jongerenwerk Zuid stond deze dag in het thema van de liefde.

Onder leiding van Souraya Kichouhi hadden wij op onze nieuwe locatie in Oud Zuid, de Buren, een mini Speak gehouden alleen voor meiden uit Amsterdam Zuid. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod. Bij binnenkomt konden de meiden doormiddel van een Menti alle woorden noteren, waaraan ze denken als ze het woord liefde horen. Woorden zoals ‘familie’, ‘vrienden’ en ‘jezelf’ verschenen op het scherm. Dat sloot mooi aan bij de thema’s waar we het deze middag over zouden houden, want liefde is zoveel meer dan alleen liefde voor je vriendje of vriendinnetje. Zo hadden wij die middag een cursus zelfliefde, werd er een gedicht voorgedragen over liefde voor familie en werden er stellingen behandeld over vriendschap. In de afsluiteinde quiz kwamen deze onderwerpen ook weer allemaal aan bod en ging één van de meiden naar huis met een mooie prijs.

Ook kwam Anna van Ewijk (Qpido) een persoonlijk verhaal met ons delen. Anna is enkele jaren geleden al eerder een spreekster bij ons geweest tijdens Speak!. Anna vertelde over haar ervaring met sexting en gaf de meiden informatie over het delen van sexy foto’s via het internet. Wanneer je verliefd bent heb je soms alles voor diegene over en daarom is het belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn van het delen van dit soort foto’s.

Na de filmfragmenten, sprekers, stellingen en quiz was het tijd voor een feestje. Onder leiding van DJ Marlène en onder het genot van heerlijke hapjes gemaakt door moeders uit de buurt werd er gedanst en de liefde gevierd. Het was een super leuke middag!