Aan de Orde: Jonge mantelzorg

Aan de Orde: Jonge mantelzorg

In de week van de jonge mantelzorger 2020 hebben wij van Combiwel Jongerenwerk Zuid een actie georganiseerd waarbij wij jonge mantelzorgers uit Zuid in het zonnetje hebben gezet. Dit hebben wij gedaan door bij deze jongeren langs te gaan met een pakketje bestaande uit een zonnebloem, verschillende vouchers voor gratis lekkernijen (ijsje met twee bollen (Park Kiosk) en een American cookie (Stach)) en een bioscoopbon van 10 euro.

Op dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni hebben wij de actie uitgevoerd. In totaal hebben wij 34 jongeren uit Zuid (van verschillende buurten) in het zonnetje gezet. Deze jongeren waren genomineerd door vrienden, familie onze netwerkpartners en door onze eigen collega’s. De actie was van tevoren bekend gemaakt via social media en contact met onze verschillende netwerkpartners. Zie hier het mooie resultaat!

Het jaar daarvoor hebben wij in de week van de Jonge Mantelzorger 2019 met 12 jongeren een forumtheater uitgevoerd voor jongeren uit heel Zuid. In dit theaterstuk kwam verschillende scenes aan bod waarbij het onderwerp jonge mantelzorg op een actieve manier behandeld werd. Doordat er gebruik werd gemaakt van forumtheater konden de jongeren uit het publiek meepraten en invloed hebben op de scenes. Dit maakte de avond een zeer succesvolle en interactieve avond.