Coaching

Coaching

Kan jij persoonlijke ondersteuning gebruiken? Wij helpen jou graag! Voor zowel extra hulp wat betreft school of andere dingen waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt kunnen wij een persoonlijke coach voor jou regelen. Een coach is een enthousiaste vrijwilliger die er speciaal is voor jou is. Met de coach kan wekelijks een uur worden afgesproken. Tijdens deze afspraken wordt er geholpen met huiswerk, maar er worden ook leuke dingen met het kind gedaan. Hierbij kan je denken aan een bezoek aan een museum. Het doel van de coach is het kind zo goed mogelijk op school te laten presteren. De coach steunt jou gedurende een periode van anderhalf jaar.


Ben jij geïnteresseerd in een persoonlijke coach?

Neem contact op met Meriam Tjin A-Lim . Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Meriam Tjin A-Lim

Jongerenwerker Oud-Zuid
06 12448126
m.tjinalim@combiwel.nl

Leren doe je door experimenteren, oefenen, veel vallen en sterker weer opstaan.
Jij kunt bij mij vooral terecht als je mee wilt doen aan of vragen hebt over activiteiten die met school te maken hebben, zoals schoolondersteuning (huiswerkbegeleiding), overstapklas, zomerklas, keuze VO-school. Maar ook met al je andere vragen om je schoolloopbaan zo soepel mogelijk te laten verlopen, bijvoorbeeld leren leren en de overstap van basisschool naar middelbare school.
Welke activiteit organiseer/begeleid jij? + korte uitleg activiteit:
Schoolondersteuning
Wij bieden je een rustige studieplek met hulp bij het maken en leren van vakken die je lastig vindt. Daarnaast kijken we samen met jou en je ouders/verzorgers wat je extra nodig hebt om je school zo goed mogelijk te doorlopen en af te ronden, zoals de wijze waarop je leert, concentratie of faalangst.
Overstapklas
Hiermee bereiden wij leerlingen van groep 8 van de basisschool voor op de middelbare school. Er is aandacht voor onder andere onderwerpen zoals: de veranderingen op het Voortgezet Onderwijs (o.a. nieuwe vakken, meerdere docenten), het maken van nieuwe vrienden, social media gebruik, gezonde leefstijl, leren leren.
Keuze nieuwe VO-school
De keuze van een nieuwe passende middelbare school kan soms lastig zijn. Individueel of in groepsverband kunnen wij samen met jou en je ouders kijken naar welke scholen het beste bij jouw passen en als het nodig is ondersteunen bij de aanmeldingsprocedure.
Zomerklas
In de zomervakantie is er een 3-daagse project rondom een thema (bijvoorbeeld techniek), waarin op een leuke en zomerse wijze aandacht is voor taal, communicatie en een verbinding met de wijk.